200 g naut
100 g orez
1 ceapa
2 morcovi
ulei de masline
sare, si piper
100 g orez
1 ceapa
2 morcovi
ulei de masline
sare, si piper
Nautul se spala si se lasa la inmuiat in apa 6-12 ore(se poate lasa peste noapte). Aveti grija sa luati un vas suficient de mare si sa puneti de 2 ori mai multa apa decat cantitatea de naut pentru ca se umfla destul de mult.
A doua zi se pune nautul la fiert in apa cu putina sare aproximativ o ora. Eu l-am fiert la steamer aproximativ 40 minute.
Se pune ceapa taiata marunt la calit in ulei.
Dupa ce devide transparenta, se adauga orezul, se amesteca pana cand devine sticlos dupa care se adauga si morcovul.
Se pune putina apa si se lasa la fiert pana cand e aproape gata orezul. Se adauga nautul si condimentele si se mai lasa cateva minute la fiert.
A doua zi se pune nautul la fiert in apa cu putina sare aproximativ o ora. Eu l-am fiert la steamer aproximativ 40 minute.
Se pune ceapa taiata marunt la calit in ulei.
Dupa ce devide transparenta, se adauga orezul, se amesteca pana cand devine sticlos dupa care se adauga si morcovul.
Se pune putina apa si se lasa la fiert pana cand e aproape gata orezul. Se adauga nautul si condimentele si se mai lasa cateva minute la fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu