vineri, 31 decembrie 2010

Untura de porc

Hey uite ca am revenit cu o reteta dupa o lunga absenta :)

E o reteta simpla dar care face minuni. Unde le face? Pai la piele dom'le.

De aproximativ un an m-am tot plimbat de la medici dermatologi, la alergologi si homeopati. De la doctori universitari la medici rezidenti. Am o colectie impresionanta de creme si cremute pe baza de cortizon si creme hidratante. Ce s-a intamplat de fapt? A inceput cu o pata uscata mica in coltul ochiului si pana in vara a ajuns la mana. M-a mancat, m-a usturat, m-a urzicat, m-a innebunit. Concluzia medicilor a fost eczema atopica(si asta stim ce inseamna: nu stim sigur de la ce a pornit, poate de la stres, de la sistemul imunitar, de la mancare, de la cai verzi pe pereti) si de la fiecare primeam o noua crema cu speranta ca o sa imi treaca cumva. Nu a trecut. Pur si simplu s-a incapatanat sa stea pe mana mea.

Dupa lunile astea de incercari, am auzit ca untura de porc ar fi foarte buna in aceasta problema. Dat fiind faptul ca am incercat destul de multe pana atunci am zis ca una in plus nu strica. Am primit untura si am aplicat-o pe maini. Rezultatul este uimitor. Pe langa faptul ca nu ma mai ustura mainile, pielea incepe sa isi revina foarte bine. Efectul este acelasi ca si la unguentul/crema pe baza de cortizon dar este total natural si inofensiv pentru alte organe.

Daca cunoasteti pe cineva care sufera de dermatita/eczema atopica, spuneti-le de acest tratament. Poate nu vindeca pe toata lumea, poate nu e atat de bun remediul asta pe cat il laud eu dar zau ca mie imi face foarte bine. Merita incercat.

Reteta este:

Untura de pe intestinele porcului(am inteles ca e o untura mai curata)
Manusi fara pudra(eu personal folosesc de la dm si sunt intr-o cutie verde cu o ceapa rosie)
Optional:
Flori de galbenele
Vit. A picaturi
Suc de lamaie

Untura se topeste si se tine in borcan la frigider.

Eu aplic de 1-3 ori pe zi dupa care imi pun manusile. Dupa aproximativ 10-15 minute, untura intra in piele fara sa lase pielea unsuroasa.


Mie de exemplu nu mi-a facut bine amestecul de vit A in untura dar puteti incerca diverse combinatii. Sfatul meu este sa amestecati fie vit A, fie galbenelele, fie lamaie sa vedeti ce tolereaza pielea si ce nu.

Multa sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu