duminică, 8 martie 2009

Kedgeree cu avocado si rosii

Ingrediente:
150 orez basmati
150 g linte
o ceapa
1 lingurita de chimen
1 frunza de dafin
1 avocado
1 lingura de zeama de lamaie
4 rosii
2 linguri de coriandru frunze
ulei de masline
sare si piper

Avocado e mai bine sa-l alegeti mai moale sau daca este tare, sa-l lasati peste noapte intr-un ziar.

Mod de preparare:

Orezul si lintea se spala intr-o sita cu apa rece, dupa care se lasa intr-un castron cu apa rece timp de 10 minute

Se incinge putin ulei intr-o cratita si se caleste la foc mic ceapa taiata marunt aproximativ 10 minute pana devine mai transparenta.

Se adauga chimenul macinat si frunza de dafin peste ceapa lasandu-se pe foc inca un minut.

Se scurge orezul si lintea, se clatesc din nou sub un jet de apa rece dupa care se adauga peste ceapa. Se adauga 50 ml apa si se lasa pana clocoteste dupa care se reduce flacara la minim. Se pune un capac si se lasa la fiert pana cand orezul si lintea sunt moi. Se amesteca din cand in cand si se mai poate adauga cate putina apa fierbinte la nevoie.

Se spala, se curata avocado si apoi se taie cubulete. Se pune intr-un castron peste care se adauga zeama de lamaie, rosiile taiate cubulete, coriandru tocat, sare si piper dupa gust.

Orezul se pune intr-o farfurie, peste care se pune salata de avocado.

Pofta mare!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu