miercuri, 11 martie 2009

Lapte de pasare

Ingrediente:

500 ml lapte
1 pliculet zahar vanilat
4 oua
200 g zahar
esenta de rom
1 praf de sare
dulceata sau sirop de ciocolata

Se pune laptele la incalzit intr-o oala la foc mic

Se despart albusurile de galbenusuri. Se bat aproximativ 5 minute galbenusurile cu 100 g zahar pana se fac spuma. Albusurile pot fi puse intre timp in frigider.

Se toarna treptat cu un polonic din laptele cald peste galbenusuri amestecand incet. Apoi se rastoarna galbenusurile cu lapte peste restul de lapte din oala.

Se adauga pliculetul de zahar vanilat si se pune totul la fic minim. Trebuie sa amestecati mereu pana dispare spuma de la suprafata.
Dupa ce crema s-a ingrosat putin iar spuma a disparut, se da deoparte si se adauga 2-3 picaturi de esenta de rom dupa care se lasa la racit.

Se pune intr-o oala apa la fiert.

Acum e momentul sa scoatem albusurile din frigider si sa le batem cu un praf de sare pana cand se intaresc. Se adauga 100 g zahar si se mai bat inca aproximativ 1 minut.

Dupa ce fierbe apa, se pune albus in apa cu o lingurita si se lasa cate un minut pe fiecare parte. Se scot bulgarasii cu o spumiera si se adauga peste crema de vanilie.

Se serveste rece cu sos de ciocolata sau cu dulceata.




2 comentarii: