marți, 31 martie 2009

Cartofi copti cu branza

Ingrediente:
500 g cartofi mari
200 g telemea de vaca
100 g cascaval
1 ceapa
sare, piper, ulei

Pentru decor am folosit brocoli fiert la steamer 15 minute si rosii proaspete.


Se spala cartofii sub jet de apa cu un burete.

Se da drumul la cuptor si se lasa sa se incalzeasca.

Se pun cartofii intr-un vas termorezistent si se ung cu ulei.


Se pun cartofii in cuptor si se lasa la copt aproximativ o ora la foc mic. Din cand in cand puteti sa-i incercati cu furculita sa vedeti daca sunt gata.

Dupa ce sunt gata, se lasa la racit. Apoi se cresteaza pe mijloc cu un cutit in forma de cruce.
Cu ajutorul unei lingurite se scoate o parte din miez.

Am amestecat in blender miezul de la cartofi, branza telemea, ceapa, sare, piper si putin ulei.

Se vor umple cartofii cu acest amestec iar deasupra se rade cascaval. Se ung din nou cu ulei si se lasa inca vreo 5 minute la cuptor pana se topeste cascavalul.


Pofta mare!

2 comentarii: