marți, 31 martie 2009

File de somon cu legume

Ingrediente:
400 g file de somon
6 linguri busuioc si cimbru proaspat
3 linguri pesmet
1 vanata mai mica
1 dovlecel mic
1 ardei rosu
1 ceapa mica
2 rosii
100 ml apa
sare, piper, ulei


Se spala pestele, se curata pielea si se sterge cu un servetel de hartie.

Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la frigider.

Busuiocul si cimbru se toaca marunt.

Se pune 1 lingura de ulei intr-o cratita si se lasa sa se incalzeasca dupa care se adauga jumatate din verdeata. Apoi se adauga pesmetul. Se lasa la racit.

Se incinge cuptorul.

Se spala legumele, se curata de coaja, si se taie in cubulete. De la dovlecel se scot semintele si apoi se taie in cubulete. Rosiile se curata de coaja.

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.

Intr-o cratita se pune o lingura de ulei si se calesc ceapa si usturoiul dupa care se adauga legumele(rosiile, dovlecelul, vanata si ardeiul). Se adauga restul de verdeata, se condimenteaza si se pune 100 ml apa calda. Se lasa pana cand sunt gata legumele(aroximativ 25 minute). In caz de nevoie se poate completa cu apa.

Somonul se pune intr-un vas termorezistent uns inainte cu ulei. Deasupra se pune amestecul de pesmet si se lasa la cuptor aproximativ 15-20 minute.

Legumele se servesc alaturi de peste.

Pofta mare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu