vineri, 20 martie 2009

Cartofi la tigaie

Pentru ca mi-e dor de vara, sau de primavara care isi face aparitia cate o zi si apoi vine din nou iarna, m-am gandit sa fac o mancare cu iz de vara.

Ingrediente:
1 kg cartofi
3 cepe mici
200 g telemea
200 g masline
ulei
sare, piper
patrunjel

Carotofii se curtata si se taie in cubulete mici. I-am fiert la steamer 35 minute.
Ceapa se taie in sferturi.

Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc cartofii fierti. Se lasa aproximativ 5 minute dupa care se adauga ceapa.

Se adauga maslinele si telemeaua, se sareaza si se pipereaza. Se mai lasa pe foc inca vreo 5 minute.

Se servesc cu patrunjel tocat.


Sfaturi utile: Cartofii isi vor pastra mai bine forma daca sunt fierti cu o zi inainte in coaja si apoi pastrati la frigider pana a doua zi.

Puteti sa tineti telemeaua in apa vreo 10 minte ca sa-i iasa sarea.

2 comentarii: