Tortul asta este ideal pentru cineva care e alergic la gluten. La gust mie mi se pare ca seamana cu piureul de castane.
Ingrediente:
300 g naut
4 albusuri de ou
4 linguri de zahar brun
1 lingurita de praf de copt
1 lingura rasa de pudra de roscove(asta e un inlocuitor de cacao fara cofeina sau teobromina)
1 lingurita rasa de praf de scortisoara
100 ml suc de portocale
Pentru glazura:
Avem 2 variante sau amestecam putin suc de portocale cu o lingurita de miere pe care o adaugam pe felie inainte de servire.
Sau se poate adauga in loc de glazura, zahar de scortisoara care se prepara adaugand 50 g zahar pudra amestecat cu o lingurita de scortisoara care se adauga pe prajitura proaspat scoasa din cuptor.
Mod de preparare:
Se lasa nautul peste noapte in apa. A doua zi se fierbe si se paseaza . Peste nautul pasat se aduga treptat albusurile, zaharul, praful de copt, pudra de roscoave, sucul de portocale. Se aseaza intr-o tava unde s-a pus hartie de copt. Se da la cuptor aproximativ 45 minute sau pana cand daca introduceti o scobitoare, iese uscata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu